Regressietherapie

Wat is Regressietherapie?

Alles is energie. Jij, ik, de natuur om ons heen, álles! Vanuit deze zienswijze is het niet zo raar dat jij ook nog blauwdrukken in jezelf meedraagt vanuit een ver verleden zoals een vorig leven, indringende jeugdervaringen of geboorte ervaringen. Deze onverwerkte indrukken kunnen nog van grote invloed zijn op je huidige leven. Regressietherapie is niet de meest voor de hand liggende methode om toe te passen, toch? Maar regressietherapie is een zeer effectieve manier om de oorzaken van je actuele problemen op te sporen. Zo kun jij je vrij maken van oud zeer en oude ballast die in het nu hun invloed uitoefenen.

regressietherapieRegressie is herbeleving van half of helemaal vergeten ervaringen. In regressietherapie is contact maken met het verleden dat nu in ons leeft. Die vroegere ervaringen zijn vaak opgeslagen in ons onderbewuste; ze zijn niet meer bewust oproepbaar omdat we ze hebben vergeten of verdrongen. Of het nu ervaringen zijn die jij hebt opgedaan in dit leven is of drie levens terug; dat laten we geheel open tijdens jouw sessie. Jij komt immers voor wat jou op dít moment blokkeert, wat jou nog steeds in de greep heeft. Terug naar de restanten van vroeger die jij nog met je meedraagt.

Tijdens een regressie kom je in een lichte trance  om de verdrongen, vergeten en nog beladen herinneringen toegankelijk te maken. Je gewone bewustzijn blijft nog steeds aanwezig maar we gaan naar de gevoelens die jij in het heden ervaart om zo jouw verhaal door te laten komen. Regressie heelt op zielsniveau en je hervindt je veerkracht, initiatief en levenslust.

Tijdens regressietherapie ga je in trance. Trance komt in het dagelijkse leven spontaan voor wanneer we ergens in verdiept zijn. Verdiept zijn in een boek of film, dagdromen of opgaan in mijmeringen of herinneringen. Onze aandacht vernauwt en ons tijdsbesef verandert. Plotseling word je hier uit gehaald omdat je partner je al drie keer geroepen heeft. Je was zo verdiept in je boek dat je het niet hoorde.

Tijdens een regressietherapie komt het vaak tot een emotionele ontlading die leidt tot emotionele vrede. Het is een mentale loutering die leidt tot mentale vrede, tot begrip, inzicht en overzicht. Een toestand als het Chinese Tao, de volmaaktheid in het onvolmaakte. En – heel belangrijk – de emotionele ontlading is vaak ook lichamelijk. Je lichaamsgevoel veranderd en je voelt je meer ontspannen, losser en vitaler. Lichamelijke ongemakken verminderen of verdwijnen, het immuunsysteem werkt beter en herstel gaat sneller.

Ervaringen van cliënten:

‘Ik durf meer te vertrouwen op mijn eigen kracht, gevoel en visie.’ Irma

‘De muntjes vallen nog steeds.’ Esther