Psoas massage

Wat? De Psoas? Misschien heb je nog nooit van de Psoas spier gehoord. De Psoas spier is de diepste spiergroep van je lichaam. Wanneer je stress ervaart of ergens van schrikt, dan trekt deze spier zich samen om vervolgens over te gaan tot actie. Deze spier wordt ook wel ‘de spier van de ziel’ of ‘stress spier’ genoemd.

psoas spier massageHet hectische leven van alledag  kan ervoor zorgen dat je zenuwstelsel overbelast raakt. Je bevindt je in een continue vecht-vlucht modus en kunt daardoor moeite hebben met ontspannen. De psoas is direct verbonden met gevoelens van angst, gevaar en raakt uitgeput door onze jachtige levensstijl. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals pijn in de onderrug of bovenrug, vermoeidheid, korte ademhaling, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, menstruatiepijn en angst-klachten.

Effecten van de Psoas massage

Door het langzame tempo van de Psoas massage kunnen je spieren volledig ontspannen en nemen je stress hormonen in je lijf af. Het ontspannen van de psoas spier kost tijd. Hij moet weer leren ontspannen en zich rustig voelen. Een gevoel van soepelheid, ruimte en ontspanning kunnen zich aandienen. Hierdoor ontstaat er meer warmte voor het orgaanstelsel en een toename van vitaliteit en rustigere ademhaling.

Om de Psoas spiergroep optimaal te benaderen wordt je rug gemasseerd en je buik. De bovenkant van je schouders en je onderrug krijgen veel aandacht. Door liften, rekken en strekken van je heup- en kniegewrichten, en door massage van de buik kan de spanning in deze spier afnemen. Een soepele en ontspannen psoas spier geeft ons aarding en laat energie stromen door spieren, botten en gewrichten. Je voelt je rustiger, vitaler en herboren! Kijk, wie wil dat nou niet?

.