Cacao

Food of the Gods!

Cacao_ceremonie

Cacao wordt vanuit oude culturen gezien als ‘Food of the Gods’. Je vindt de cacaoboom voornamelijk in Zuid- en Midden-Amerika, waar de Inca en Maya tradities al heel lang met deze heilige boom werken. 

De wetenschappelijke naam van de cacaoboom is Theobroma Cacao. Wanneer je dit uit het Grieks vertaalt, betekent dit letterlijk ‘voedsel’ (Theo) ‘van Goden’ (broma). Bij de inheemse bevolking heeft de boom altijd een goddelijke status gehad. De Inca’s bijvoorbeeld zagen de cacaoboon als hun eigen goud. Het werd ingezet als ruilmiddel, als offer voor de goden, als medicijn maar zeker ook als voeding vanwege de hoge kwalitatieve voedingswaardes. Vanuit weer een andere hoek wordt cacao gezien als ‘Ascentionfood:’ cacao en mystiek gaan dus heel goed samen.

Superfood

Cacao is een natuurlijk geneesmiddel: het heeft namelijk een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en mineralen waaronder ijzer, magnesium, sulfur, chroom, koper en vitamine C. Rauwe, onverhitte cacao bevat meer dan 1200 bestanddelen en behoren tot de meest complexe substanties op aarde.  Wist je dat het per gram de meeste anti-oxidanten van alle voedingsmiddelen ter wereld bevat? Al deze eigenschappen ontspannen het lichaam en zorgen ervoor dat alles in je lijf naar de juiste plek vervoerd wordt. Omdat cacao rijk is aan antioxidanten, ontgift het je lichaam én je geest. Het effect van de geur en smaak van cacao is transformerend als je cacao bewust als healing medicine inzet. Kortom, onbewerkte en rauwe cacao is de nummer 1 superfood van de wereld!

Cacao ceremonies

Al heel lang worden er cacao ceremonies gehouden, voornamelijk door de traditionele culturen in Midden en Zuid-Amerika. De cacao werd alleen gedronken door de elite, stamhoofden en koningen; zij waren uitverkoren om toegang te krijgen tot de poort van wijsheid. Door de intenties en de bestanddelen van de heilige grond waar de cacaoboom groeit, kom je sneller in een theta-frequentie waardoor je meer in contact komt met je Hogere Zelf…je ziel. Cacao is dus een veilig en gezond plantmedicijn die al eeuwenlang wordt gebruikt om antwoorden vanuit het hart te krijgen.

Ceremoniële cacao is een medicijn dat bekend staat als zacht, vrouwelijk en liefdevol. Het stimuleert het hart om te openen, versterkt het gevoel van verbinding met jezelf en de mensen om je heen. Tijdens een ceremonie wordt er gebruik gemaakt van ondersteunende technieken om de cacao en de beleving optimaal haar werk te doen. Tijdens een ceremonie wordt gebruik gemaakt van rauwe cacao van de cacaoplant. Cacao is een echte hart opener; het laat jou niet alleen zien wat de mogelijkheden zijn maar het beantwoordt ook vragen en laat jouw ziel het werk zelf doen. Pure Mystical Food! Daarnaast verhoogt cacao de doorbloeding naar de hersenen en heeft het een genezende werking op het mentale, fysieke en spirituele lichaam.

Werking cacao ceremonie

Pure cacao wordt gebruikt als een hart openend medicijn om veilig ontwaken, openbaring en innerlijke genezing te ervaren. Cacao wordt gebruikt in een heilig medicinaal ritueel, waarbij intenties worden vastgesteld en eenmaal geconsumeerd, euforische toestanden worden ontgrendeld, negatieve emoties worden vrijgegeven en we in staat zijn om onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam.

  • een cacao ceremonie is een positieve, helende ceremonie die je verbindt met je intuïtie en opent je hart
  • het ritueel helpt je in contact te brengen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht
  • het werkt meditatief: het kalmeert je hoofd
  • cacao zorgt voor een gevoel van euforie en boost je creativiteit
  • zorgt voor innerlijk ontwaken
  • rijk aan antioxidanten en  daardoor ontstekingsremmend
  • bevat theobromine dat het hart stimuleert, de bloedvaten verwijdt en de bloeddruk verlaagt. Je voelt je hierdoor rustiger

Wil jij ook de liefdevolle helende werking van cacao ontdekken voor een gezond en sterk lichaam?  Wil je in contact komen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht waardoor je diverse inzichten en heling kunt ontvangen op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied? Meld je dan aan voor één van mijn Cacao Ceremonies!