Yoga BijBetty

Yin Yoga Leeuwarden

Ik bied Yin Yoga en Yin Flow aan voor kleine groepen (max. 5 pers) in mijn eigen praktijkruimte. Bij mij staan persoonlijke aandacht, rust en een veilige, fijne sfeer centraal. Ook bied ik workshops op het gebied van yoga, lichaamsbewustzijn en Yoga Nidra. Je kunt mijn website en social media in de gaten houden voor mijn aanbod.

Wil jij een les volgen? Ga dan naar het ‘lesrooster’ en kijk welke les jij wilt volgen. Vervolgens klik je op de les en kom je vanzelf in het menu. 

‘Yoga is the journey of the self, through the self, to the self.’

Yin Yoga 

Yin Yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen passief en zonder krachtsinspanning worden gedaan. De bedoeling is dat niet alleen de spieren maar vooral het bindweefsel (fascia) wordt aangesproken. De houdingen worden bij Yin Yoga minutenlang aangehouden waardoor de chi (levensenergie) weer in beweging én in harmonie wordt gebracht.

Yin Yoga kan het verstijvingsproces bij het ouder worden vertragen want de gewrichten worden soepeler. De meeste houdingen van Yin Yoga worden gedaan vanuit een zittende of liggende positie. Deze lessen zijn voor iedereen geschikt en toegankelijk, ook voor beginnende yogi’s.

Yin Flow

Dit is een zachte en vloeiende yogavorm met kenmerken van hatha yoga, gecombineerd met de rustige en zachte aanpak van yin yoga. We gaan van inspanning naar ontspanning door ademhaling en houdingen. Poses die werken op het versterken van spieren, botten en gewrichten worden afgewisseld met of vervolgd door de langer aangehouden, diepe houdingen uit yin yoga.

Je spanningen in lichaam en mind worden als het ware los gemasseerd. Deze lessen zijn voor iedereen geschikt en toegankelijk, ook voor beginnende yogi’s.