Yoga BijBetty

Yin Yoga

Ik bied Yin Yoga en Yin & Yoga Nidra workshops aan voor kleine groepen in mijn eigen praktijkruimte (max. 6 deelnemers). 

Yin Yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen passief en zonder krachtsinspanning worden gedaan. De bedoeling is dat niet alleen de spieren maar vooral het bindweefsel wordt aangesproken. De houdingen worden bij Yin Yoga minutenlang aangehouden waardoor de chi (levensenergie) weer in beweging én in harmonie wordt gebracht.

Yin Yoga kan het verstijvingsproces bij het ouder worden vertragen want de gewrichten worden soepeler. De meeste houdingen van Yin Yoga worden gedaan vanuit een zittende of liggende positie. Deze lessen zijn voor iedereen geschikt en toegankelijk, ook voor beginnende yogi’s.

Yoga Nidra

Yoga Nidra groeit razendsnel in populariteit. Het klinkt namelijk bijna te mooi om waar te zijn: jezelf helen door op je rug te liggen. Door de beoefening van Yoga Nidra maak je je hele systeem vrij van diepgewortelde impressies die misschien wel jarenlang voor stress hebben gezorgd. Yoga Nidra is een op zichzelf staande stroming binnen yoga. Het is meer dan alleen een oefening of meditatie, omdat er een complete filosofie achter zit. Het kan je, net als andere yogastromingen, brengen naar Samadhi: de eenwording met het Allerhoogste.

Letterlijk betekent Yoga Nidra ‘yogaslaap’. Maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, heeft het niets met slapen te maken. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in je diepe slaap. Eén sessie staat gelijk aan vier uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra verfrist en uitgerust.

Bij mij staan persoonlijke aandacht, rust en een veilige, fijne sfeer centraal. Houd mijn website & socials in de gaten voor deze workshops!

‘Yoga is the journey of the self, through the self, to the self.’