Mindfulness training

Mindfulness training

Mindfulness betekent simpelweg: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met ‘volledige aandachtigheid.’ Als we voller zijn met aandacht, zijn we leger van gedachten, oordelen, etc. Waar je aandacht is, daar ben je.
Mindfulness betekent volledig aandacht hebben in het hier en nu en dit betekent een intensere en bewustere manier van leven. Je geest wordt rustiger en je kunt je beter concentreren en ontspannen. Je leert bewuster keuzes te maken in plaats van te reageren vanuit automatische patronen. Hierdoor ga je anders om met gedachten die niet behulpzaam zijn. Je wordt je bewuster en je leert beter je grenzen bewaken.
Mindfulness leer je niet uit een boek. Theorieën en concepten zijn nuttig als ondersteuning, maar het dagelijkse leven is je belangrijkste oefenveld, en je eigen ervaring je belangrijkste leraar.

Mindfulness

Ik ben een ervaren mindfulness trainer en geef trainingen in mijn eigen praktijk en voor de Volksuniversiteit Midden-Fryslân. Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen.
De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met Westerse psychologische inzichten verenigd tot de achtweekse training en deze bestaat nu al meer dan 35 jaar. Door veelvuldig wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het bewezen effectief is. Het zorgt voor een hogere kwaliteit van leven en brengt positieve veranderingen teweeg in cognitief en neurobiologisch functioneren. Tevens transformeert mindfulness de manier waarop iemand naar zichzelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert. Het is toepasbaar bij:

  • spanningsklachten
  • burn-out
  • chronische pijnklachten
  • angst-, en stemmingsklachten
  • als je beter wil leren omgaan met ziekte en tegenslag, je niet willen laten beheersen door gedachten

De training is ook uitermate geschikt voor mensen die bewuster in het leven willen staan en meer uit het leven willen halen. Welkom!

Mindfulnes Training Emmastate Leeuwarden

De nieuwe data voor de Mindfulness Training die in mei start zijn nu bekend. Bekijk de planning hier.

Wil je je inschrijven vul dan onderstaand contactformulier in!