Yoga BijBetty

Yoga BijBetty

Yoga betekent verenigen, beheersen.  Yoga kan worden gedefinieerd als een hindoeïstische filosofie die leert de geest, het gevoel en het lichaam te verenigen. Het is eigenlijk een zoektocht naar de vereniging van energieën binnenin de mens zoals:

·        vrouwelijk / mannelijk

·        beweging / onbeweeglijkheid

·        inademing / uitademing

·        aanspannen / loslaten

Yoga is een vorm van bewustwording waarbij de technieken niet als doel maar als middel worden. De beleving, de ervaring is het belangrijkste. 

‘Yoga is the journey of the self, through the self, to the self.’

The Bhagavad Gita

Yoga is een vorm van bewustwording waarbij de technieken niet als doel maar als middel worden. De beleving, de ervaring is het belangrijkste.

Wat bied ik?

Ik bied yoga in kleine groepjes (max. 5 pers) in mijn eigen praktijkruimte. Bij mij staan persoonlijke aandacht, rust en een fijne sfeer centraal. Ik bied de volgende yogavormen aan:

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen passief en zonder krachtsinspanning worden gedaan. De bedoeling is dat niet alleen de spieren maar vooral het bindweefsel (fascia) wordt aangesproken. De houdingen worden bij Yin Yoga minutenlang aangehouden waardoor de chi (levensenergie) weer in beweging én in harmonie wordt gebracht. Yin Yoga kan het verstijvingsproces bij het ouder worden vertragen want de gewrichten worden soepeler. De meeste houdingen van Yin Yoga worden gedaan vanuit een zittende of liggende positie.

Chakra Yoga

Chakra’s zijn energiecentra in ons lichaam en het kent zeven belangrijke chakra’s; vanaf je stuitje tot de kruin van je hoofd. Elke chakra omvat een andere energie en levensvervulling, zo staat het wortelchakra voor gronden, gevoel van veiligheid en zekerheid terwijl het hartchakra het centrum van compassie en liefde is. Tijdens deze vorm van yoga worden al jouw energiecentra geactiveerd en dit bevordert jouw flow van energie, gedachten en gevoelens. Meditatie, mantra zingen en pranayama (ademhalingsoefeningen) maken onderdeel uit van deze yogavorm.

Lesrooster vanaf dinsdag 3 september 2019:

Dinsdag 19.30 – 20.45 u                               Yin Yoga

Donderdag 19.30 – 20.45 u                         Yin Yoga

Vrijdag 10.00 – 11.15 u                                  Yin Yoga

Zaterdag 10.00 – 11.15 u                              Yin Chakra Yoga

Zondagochtend 10.00 – 11.30 u               Yin Yoga: Sunday Sessions (extra lange les!)