Yoga BijBetty

Yoga BijBetty

Yoga betekent verenigen, beheersen en brengt jou weer meer naar jezelf. Jouw ervaringen en waarnemingen tijdens de les, daar gaat het om. Dit maakt dat jij weer bij jezelf bent en komt.

‘Yoga is the journey of the self, through the self, to the self.’

Wat bied ik?

Ik bied yoga in kleine groepjes (max. 5 pers) in mijn eigen praktijkruimte. Bij mij staan persoonlijke aandacht, rust en een fijne sfeer centraal.

Lesrooster:

Maandag 19.30 – 20.45 Yin Yoga

Dinsdag 19.30 – 20.45 Yin Yoga

Donderdag 19.30 – 20.45 Yin Yoga

Zaterdag 10.00 – 11.15 Chakra Yin Yoga

Maandelijks:

Zondag 10.00 – 11.30 Yin Yoga Sunday Sessions!
Zondag 13.00 – 14.30 Yoga Nidra

Vanaf 3 januari 2020
Vrijdag 10.00 – 11.15 Healing Yin Yoga

Wil je een les volgen? Meld je aan via de app Paynplan, kies BijBetty en kijk welke les jij wil volgen.
Fijn om jou in mijn les te zien!

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen passief en zonder krachtsinspanning worden gedaan. De bedoeling is dat niet alleen de spieren maar vooral het bindweefsel (fascia) wordt aangesproken. De houdingen worden bij Yin Yoga minutenlang aangehouden waardoor de chi (levensenergie) weer in beweging én in harmonie wordt gebracht. Yin Yoga kan het verstijvingsproces bij het ouder worden vertragen want de gewrichten worden soepeler. De meeste houdingen van Yin Yoga worden gedaan vanuit een zittende of liggende positie.

Chakra Yin Yoga

Chakra’s zijn energiecentra in ons lichaam en het kent zeven belangrijke chakra’s; vanaf je stuitje tot de kruin van je hoofd. Elke chakra omvat een andere energie en levensvervulling, zo staat het wortelchakra voor gronden, gevoel van veiligheid en zekerheid terwijl het hartchakra het centrum van compassie en liefde is. Tijdens deze vorm van yoga worden al jouw energiecentra geactiveerd en dit bevordert jouw flow van energie, gedachten en gevoelens. Meditatie, mantra zingen en pranayama (ademhalingsoefeningen) maken onderdeel uit van deze yogavorm.

Healing Yin Yoga

Deze zachte, helende yoga is geschikt voor mensen die ernstig ziek zijn (geweest) of worstelen met angst, depressie of burn-out. Ziek-zijn is een uitputtend proces en vraagt veel van jou in fysieke en geestelijke zin. Deze zachte, helende yoga geeft jou weer het herstel en vertrouwen in jouw lichaam en geest terug. Door middel van zachte houdingen, ademhalingsoefeningen, meditatie en positieve intenties voel jij je krachtiger en positiever.