Workshop Psoas, spier van de ziel

on

Workshop Psoas, de spier van de ziel

 De psoasspieren liggen diep in de onderrug, je bekken en je liezen. Als ze gespannen zijn krijg je niet alleen lichamelijk klachten maar raak je ook steeds verder van jezelf vervreemd. Wanneer wij stress ervaren en ergens van schrikken, dan trekt deze spier zich samen om vervolgens over te gaan tot actie. De psoas is direct verbonden met gevoelens van angst, gevaar en raakt overwerkt door onze levensstijl. Contact maken met je psoas helpt je om heel diep te ontspannen, te aarden, en te voelen hoe het werkelijk met je gaat. Door de oude taoïsten werd de psoas spier daarom ook wel de ‘spier van de ziel’ genoemd.

Klachten als pijn in de onderrug, vermoeidheid, korte ademhaling, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, menstruatiepijn en angstklachten zijn te herleiden naar de psoas spier. Door verbinding aan te gaan met deze spieren ontstaat er heling in je lijf, geest en binnen jouw emotionele veld. Een soepele en ontspannen psoas spier geeft ons aarding en laat energie stromen door spieren, botten en gewrichten. Je voelt je krachtiger en staat je mannetje of vrouwtje. Deze workshop staat helemaal in het teken van jou en jouw diepste verbinding met jouw spier van de ziel.

Inhoud workshop:

 • uitleg functie psoas spier
 • connectie voelen met jouw psoas spier
 • invloed van de psoas
 • krachtig(er) in jouw eigen leven staan
 • link leggen tussen klachten en de psoas
 • Yin Yoga houdingen om ruimte te creëren
 • Pranayama breathing

Deze workshop is geschikt voor mensen met interesse in hun eigen gezondheid, yogadocenten, therapeuten, massagetherapeuten en coaches.

Data workshops:

Zaterdag 23 september 2023  & zaterdag 18 november 2023

Tijd: 13 – 17 u // incl. thee, water & vegan treats

Locatie: Praktijk BijBetty // Westerparkstaete // Westersingel 4, Leeuwarden

Prijs: €85,-

 

Opgeven voor de Workshop Psoas kan hier door je gegevens achter te laten. Ik neem dan snel contact met je op.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *