Psoas massage

Ervaar jij veel rugklachten, stress, prikkelbaarheid, angsten of concentratieproblemen? Voel je je vaak  klein en ervaar je weinig ruimte in je leven? Dan kan een psoas massage echt iets voor jou betekenen. De Psoas spier is de diepste spiergroep van je lichaam. Het wordt ook wel ‘de spier van de ziel’ genoemd omdat het dicht bij onze kern ligt. De Psoas spier kun je zien als boodschapper, het laat je namelijk weten wanneer je niet meer leeft vanuit je eigen kern maar vanuit een overlevingsstand.

Wanneer je stress ervaart of ergens van schrikt, dan trekt deze spier zich samen om vervolgens over te gaan tot actie. Het hectische leven van alledag  kan ervoor zorgen dat je zenuwstelsel overbelast raakt. Je bevindt je in een continue vecht-vlucht modus en kunt daardoor moeite hebben met ontspannen. De psoas is direct verbonden met gevoelens van angst, gevaar en raakt uitgeput door onze jachtige levensstijl.

Effecten van de Psoas massage

Door het langzame tempo van de Psoas massage kunnen je spieren volledig ontspannen en nemen je stress hormonen in je lijf af. Het ontspannen van de psoas spier kost tijd. Hij moet weer leren ontspannen en zich rustig voelen. Een gevoel van soepelheid, ruimte en ontspanning kunnen zich aandienen. Hierdoor ontstaat er meer warmte voor het orgaanstelsel en een toename van vitaliteit en rustigere ademhaling.

Om de Psoas spiergroep optimaal te benaderen wordt je rug gemasseerd en je buik. De bovenkant van je schouders en je onderrug krijgen veel aandacht. Door liften, rekken en strekken van je heup- en kniegewrichten, en door massage van de buik kan de spanning in deze spier afnemen. Een soepele en ontspannen psoas spier geeft ons aarding en laat energie weer stromen door spieren, botten en gewrichten. Na de behandeling voel je je rustiger, vitaler en meer in balans. Kijk, wie wil dat nou niet?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *