Be Your Own Guru

Be Your Own Guru

Laatst had ik een gesprek met een oudere, wijze vriendin van mij. Nu heb ik wel vaker gesprekken met wijze vriendinnen maar ze vertelde iets wat indruk op mij maakte. Zij en haar man zijn bevriend met een ander, ouder echtpaar waarvan de man ernstig ziek is. Zij helpen dit echtpaar waar mogelijk met allerhande klusjes in huis, lekker koken of een luisterend oor. Dit alles biedt ruimte en ondersteuning op wat voor manier dan ook; wat maar nodig is op dat moment.

Nu heeft deze vriendin zelf ook gezondheidsklachten maar ze kiest ervoor om hier niet over te kniezen of bij de pakken neer te zitten. Nee, ze gaat op haar eigen manier door en ís er daadwerkelijk voor anderen en helpt waar ze kan. Voor haar is dit echte liefde: licht-zijn voor een ander en daarmee ook voor de wereld. Je maakt de wereld weer een stukje mooier door onbaatzuchtig te helpen zonder hiervoor iets terug te verwachten.

Ik ken ook mensen die op spiritueel gebied zeer ontwikkeld zijn. Ze gaan bijvoorbeeld naar bijeenkomsten van spirituele leiders, lezen mooie diepzinnige boeken of gaan naar een trance festival. Je kan hier veel kennis, ervaring en plezier uit opdoen, zeker! Maar haar woorden maakten mij weer bewust dat het daar in feite niet om draait. Het is heerlijk om hierdoor geïnspireerd te raken maar het is iedere dag weer kijken naar jezelf, voelen waar je staat en dit omzetten in doén. Wat kun jij doen, vandaag, om de wereld een beetje mooier te kleuren? Kijk naar binnen, vertrouw op je eigen gevoel en intuïtie en kleur de wereld met je aanwezigheid. Be Your Own Guru!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *