Zij is licht

Het is de eerste keer dat ze op vrijdagochtend de Healing Yin Yoga volgt. Van tevoren hebben we al via de mail contact gehad omdat ze bang was dat haar lichaam ‘het niet zou kunnen.’ Ze heeft zoveel lichamelijke klachten waardoor ze grotendeels in een rolstoel is belandt; dat lijkt me heel zwaar voor een jonge, levenslustige vrouw van 24 jaar. Toch heb ik haar verzekerd dat ze dit wel kon want deze yoga les is superzacht, dat is juist de bedoeling!

Ze parkeert haar rolstoel netjes naast haar yogamatje en gaat liggen. Ze straalt kwetsbaarheid en kracht tegelijkertijd uit, ken je dat? Een bijzonder mens wat licht uitstraalt in haar bescheidenheid en haar hele zijn. De Healing Yin Yoga is specifiek afgestemd op mensen die fysieke en/of psychische klachten ervaren. Voor hen is er iedere week een milde en zenbeleving met een mix van meditatie, ademhalingsoefeningen en zachte houdingen.

Na afloop hebben we een gesprek en ze vertelt me blij: ‘Eindelijk is er iets wat ik wél kan! Dit is nu precies wat ik op dit moment nodig heb.’ Kijk, daar doe ik het voor. Ook maak ik een diepe buiging voor haar want door haar ziektes is ze erg beperkt in haar doen en laten. Dit heeft haar gestimuleerd in het schrijven van haar eigen blogs waarin ze haar ups en downs beschrijft die ze in haar dagelijkse leven meemaakt. Hiermee helpt ze op haar beurt weer anderen die zich herkennen in haar verhaal. Ze zet niet met de pakken neer maar kijkt naar wat ze wél kan. Tjonge, wat een kracht. Zij is licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *