Smudgen: wat is dat nou eigenlijk?

Ik heb veel reacties gekregen op mijn verhaal over de man in de kelder. De man die al jarenlang in de zaak van een cliënt ‘woonde.’ Na mijn reinigingsritueel met witte salie (dit heet ook wel ‘smudgen’) is hij naar het licht gegaan. Erg mooi om hem te mogen begeleiden naar een plek met rust en liefde.

Smudging is een ritueel voor het reinigen van het energieveld van mens, dier en ruimtes. Deze gewoonte is afkomstig van de Native Americans en iedere keer als ik dit doe, voel ik: dit doe ik al heel lang. In voorbijgaande Indianenlevens is dit iets wat dagelijkse kost was en nu doe ik het weer. Gelukkig maar want het voelt iedere keer als thuiskomen.

Bij de laatste huisreiniging heb ik ook de poes des huizes meegenomen. Een uiterst gevoelig dier wat veel van de emoties van haar bazin had overgenomen. Het was wel wat raar, al die rook om haar heen, maar eerlijk is eerlijk: haar energieveld is een stuk frisser! Smudgen laat oude pijn en energie los om zo weer verder te gaan. Ook voor dieren, net zo goed. Het helpt je los te laten wat je hindert, het helpt om in het moment te zijn en daardoor je energie en aandacht te focussen.

Wil jij een smudge ritueel? Neem gerust contact met mij op, dan kijken we samen wat ik voor jou kan betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *