Elfje

Elfje

Er woont een elfje in ieder hart dat klopt hier op aarde. Het zijn lieflijke, etherische wezentjes die iedere stukje verdriet, haat of pijn binnenin ons hart helpen te verlichten. Ze heeft haar eigen huisje in ieder hart. Leg je hand maar op je hart en stel je jouw elfje maar voor. Kun je haar voelen? Hoor haar voorzichtig fladderen binnenin jouw hart met haar prachtige breekbare vleugels van goudstof. Zie haar schommelen op een wolk van prachtig wit licht of rond springend van puur geluk van ster naar ster die ook binnenin jou leven. Soms ligt ze op een schapenvelletje voor haar kacheltje, dromerig starend naar de gloeiende kooltjes in het vuur; ze is thuis.

Het elfje in ons hart vliegt rond om de stukjes hartenpijn te verlichten. Ze vliegt er naartoe met haar doorschijnende vleugels en blaast er héél zachtjes goudstof op waarbij het zich voorzichtig voortbeweegt door de donkere materie. Ze zingt de hartenpijn toe met haar lieflijke klanken waardoor het stukje bij beetje afbrokkelt. Ze danst haar elfendans met een onaardse lichtvoetigheid waarbij haar vleugels zoemen van pure vreugde en liefde. Veel elfjes sterven door uitputting. Het begint bij het puntje van hun dunne vleugels; deze wordt grauw, grijs en ijzig waardoor het licht, waaruit zij bestaan, niet meer volledig stroomt. De grijze materie trekt steeds verder hun vleugels in en besmeurd hun etherische lijfjes totdat het hun gouden hart bereikt. Dan stopt het.

Zorg goed voor het elfje in je hart. Voel, leef, dans, heb innig lief, huil, lach, wees dankbaar; voor jezelf én je elfje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *